HEERENVEEN - Royal Smilde en Jorritsma Bouw hebben dinsdag het contract ondertekend voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Heerenveen. Meteen daarna is door Arend Smilde de eerste paal geslagen en kon met de nieuwbouw gestart worden.


Het oude hoofdkantoor in Heerenveen, waarvan het eerste gedeelte in 1965 werd gebouwd, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Royal Smilde overwoog nog om het gebouw te renoveren. "Maar door de te verwachten groei van Royal Smilde in de toekomst is de bouw van een nieuw hoofdkantoor een structurelere optie", aldus Ronald Prince, directievoorzitter van Royal Smilde.

Het nieuwe kantoor is ontworpen door Sipma Architecten en komt op het terrein waar ook de margarinefabriek staat. Dat is in de bocht aan de Kuinder, met uitzicht op de Tjonger. Dat terrein is al jarenlang eigendom van Royal Smilde.

De nieuwbouw wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Jorritsma Bouw uit Bolsward. De verwachting is dat het kantoorpand voor de zomer van 2019 in gebruik genomen kan worden.

Bron: Heerenveense Courant

Overige nieuwsberichten