WOLVEGA - Woningstichting Weststellingwerf is in januari 2019 gestart met de bouw van 30 nieuwe huurwoningen.

Het gaat om woningen in de Willem Lodewijkstraat, de Johan Willem Frisostraat en de Sickengastraat in Wolvega.

Medio januari 2019 starten de bouwvoorbereidingen. Daarna wordt de fundering gemaakt. De opbouw van de woningen start op 11 februari 2019. De nieuwe huurders krijgen de sleutel van hun nieuwe ‘Nul-op-de-Meter’-huis rond september 2019.

Eén van de oorspronkelijke bewoners woont tijdelijk in een zogenaamde ‘wisselwoning’. Deze bewoner verhuist straks mee naar een nieuwe woning. De anderen zijn inmiddels naar elders verhuisd. Er zijn erg veel belangstellenden voor de nieuwe woningen.

‘Nul-op-de-meter’ en 'All-electric'
De woningen worden heel goed geïsoleerd en krijgen een warmtepomp en zonnepanelen. Hierdoor worden het zogenaamde ‘Nul-op-de-meter’-woningen. Dat betekent dat huurders, bij ‘normaal’ gebruik, geen energielasten hebben. Bijzonder is ook dat de woningen geen gasaansluiting hebben; het is ‘all electric’. Bewoners gaan dus elektrisch koken én hebben vloerwarming.

De woningen zijn ontworpen door Sipma Architecten uit Heerenveen en worden gebouwd door Jorritsma Bouw uit Bolsward. De nieuwbouw kost in totaal € 5,5 miljoen.

Bron: www.wstweststellingwerf.nl

Overige nieuwsberichten