APPELSCHA - De gebouwen, het hoge onkruid en de asfaltpaden op het voormalige terrein van het miniatuurpark in Appelscha zijn verdwenen. De riolering ligt bijna in de grond. Er kan weldra worden gebouwd.

‘We zijn blij dat de schop de grond in kan, zodat het plan Klein Appelscha eindelijk gestalte krijgt’, zegt Barry Veenstra van Bouwgroep De Jong, die de woningen bouwt. Er komen 32 huurwoningen en 23 koopwoningen. ‘We zien dit plan als een aanvulling op de onderkant van de koopmarkt, waardoor de woningen ook bereikbaar worden voor jongeren. Dat is goed voor het dorp Appelscha.’

Klein Appelscha
Op de mooiste woonlocatie van Appelscha, aangrenzend aan de bossen en op voormalig ‘Miniatuurpark Appelscha’ wordt een geheel nieuwe wijk opgezet voor jong en oud, ‘Klein Appelscha’. Een groene, duurzame woonwijk met het gevoel van wonen in de natuur en alle voordelen van de voorzieningen van het dorp en de omgeving. Een nieuw bijzonder stukje Appelscha! Klein Appelscha biedt ruimte aan zowel jonge gezinnen als ouderen. De karakteristieke woningen zijn gelegen aan een rustige weg en deels autoluwe zone. In de middenring van de nieuwe wijk kan men wonen met kwalitatief hoogwaardige zorg.

Half oktober start de bouw
Het heeft even geduurd voordat alle procedures voor de bouw doorlopen waren, waardoor de bouw later begint dan gepland. Op dit moment wordt de infrastructuur van het inbreidingsplan aangelegd. ‘Half oktober starten we met de bouw van de huurwoningen’, zegt Veenstra. ‘We hopen dat we dit jaar ook nog kunnen beginnen met de bouw van de koopwoningen. Desnoods doen we dit gefaseerd, zodat de eerste kopers niet te lang op hun nieuwbouwwoning hoeven te wachten.’

Starterslening
Speciaal voor starters is er de mogelijkheid om een starterslening aan te vragen. Met de starterslening kunnen starters op de woningmarkt een extra lening afsluiten. De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat de starter via de bank kan lenen. Tijdens de open huizen dag op 5 oktober wordt informatie gegeven over de koopwoningen.

Bron: nieuweooststellingwerver.nl

Overige nieuwsberichten