HEERENVEEN - Mustafa Gumussu opent begin januari een drive-in opslagloods in het voormalige pand van de Gamma aan de Uhlweg in Heerenveen, waar later wasserij De Blinde inzat.

In totaal komen er vijfendertig opslagboxen. Met een auto kunnen de huurders ervan door het gebouw heenrijden. Het pand zelf krijgt als naam Efe drive-in box. ,,Efe is de naam van mijn zoon”, zegt Gumussu, die in Heerenveen en omstreken vooral bekend is als fotograaf. ,,Voorheen werkte ik vijf jaar in de staalbouw. Bijna drie jaar geleden, in december 2017 is de pand gekocht. Na een planontwikkeling met Sipma Architecten is de verbouwing vervolgens begonnen.”


impressie van het nieuwe pand

In het pand dat van binnen volledig is gestript komen ook zes hobbyruimtes van vijf bij 7,5 meter inclusief een eigen toilet en wasbak. Daarnaast komt er een etage van vijftien bij dertig meter in het pand met een kantoortuin voor ongeveer vijftien tot twintig startende zzp’ers.

Gumussu: ,,Er is behoefte aan betaalbare startersplekken met flexibele contracten. Dus in plaats van dat je aan een langdurig contract vastzit, kan deze kortlopend zijn.

Fotostudio en zonnepanelen
Aan de achterkant komt verder een fotostudio waar Gumussu zelf ook gebruik van gaat maken en die hij - na screening - eveneens verhuurt aan andere (hobby)fotografen.

Het pand zelf wordt geheel zelfvoorzienend. Daarvoor heeft GroenLeven 778 zonnepanelen aangebracht op het dak.

De stroom die overblijft levert Gumussu aan Greenchoice. ,,Ik verwacht dat die opbrengst goed is voor het stroomverbruik van ongeveer veertig tot vijftig gemiddelde huishoudens per jaar.”

het dak ligt vol met zonnepanelen

Omgeving en laadpaal
De hekken die nu nog om het pand heen staan behoren straks tot het verleden. Daarnaast komen er op het terrein zelf parkeerplaatsen voor mensen die gebruik maken van het pand en gaat het pand voor middernacht dicht.

,,Voor de buurt zelf wil ik twee laadpalen realiseren voor elektrische auto’s. Daarbij kan er met een pasje worden afgerekend. Ook wil ik voor mensen die van het pand gebruik maken laadpalen realiseren. Dat past precies bij wat ik voor ogen heb met het pand. En dat is dat het in alles duurzaam wordt.”

bron: Heerenveense Courant

Overige nieuwsberichten