HEEG - Op een ongekend mooie locatie in Heeg komt Wetterhaghe. Een exclusief plan dat bestaat uit 18 rietgedekte recreatievilla's met tuin aan open vaarwater.

Leg straks de boot aan bij uw eigen steiger en vaar zo de prachtige Friese Meren op. Zon op uw gezicht, een goed gevulde koelkast en dan... niets, totale ontspanning. Dit is Friesland op z'n mooist.

Tiemen Wittermans van Sipma Architecten Heerenveen maakte het ontwerp van Wetterhaghe. Met veel plezier, blijkt als hij begint te vertellen: "Als architect verdiep je je in de kwaliteiten van de omgeving én kruip je in de huid van de gebruiker. Als je een ontwerp mag maken voor recreatievilla's op zo'n unieke locatie betekent dat dus dat je even weg mag dromen."

Overal het water beleven
Het landelijke karakter van de plek moest zich afspiegelen in de architectuur en daarbij wilde Tiemen de natuur beleefbaar maken tot in huis. Dat heeft hij gedaan door de villa's te openen met indrukwekkende raampartijen.

"De achter- en zijgevel aangrenzend aan het terras en de waterkant zijn van glas. Zo kunnen kopers en huurders altijd en overal vrij uitkijken op het water. Of je nu staat te koken of op de bank zit. Door één zijde van de villa gesloten te houden, ervaar je voldoende privacy. Het grote dakoverstek benadrukt dit geborgen gevoel."

Eén met de natuur
De natuurlijke materialen zoals riet en verschillende kleuren hout, passen perfect bij de plek. Hetzelfde kan gezegd worden over de kleurstelling: Chic landelijk! Tiemen: "Door consequent te kiezen voor hoogwaardige en duurzame materialen zijn deze recreatievilla's ook over vele jaren nog net zo mooi. Misschien nog wel mooier, want dan heeft het rietgedekte dak met de seizoenen mee kunnen kleuren, waardoor het een mooie grijstint krijgt."

"Ik zie al helemaal voor me hoe mensen hier genieten van een weekje vakantie of weekendje weg. Even één zijn met de natuur. Ik hoop dat het ontwerp van ons bureau bijdraagt aan dat vrije gevoel."

Kijk voor meer informatie over dit plan op Wetterhaghe - Parc Estate

Overige nieuwsberichten