Nieuwbouw Gedempte Molenwijk gestart

Heerenveen - Op de bouwlocatie in het midden van de Gedempte Molenwijk is men begonnen met de bouw van een woon- en bedrijfsgebouw.

 

De gemeente heeft als eigenaar van de grond ingestemd met een bouwplan van ontwikkelaar TVH-Invest uit Heerenveen voor nieuwbouw van een woon- en bedrijfsgebouw. Definitieve overeenkomsten werden in de loop van februari getekend. Wethouder Siebren Siebenga: “De Gedempte Molenwijk is al jaren aan een opknapbeurt toe. Ik ben heel blij met het bouwplan. Nu kunnen we eindelijk aan de slag en er iets moois van maken.”

2016 01 14 gedempte molenwijk

Toekomst van de locatie
Het toekomstige gebouw, ontworpen door Sipma Architecten, krijgt op de begane grond een commerciële bestemming. Op de eerste verdieping worden kleinschalige huurappartementen gebouwd.

De nieuwbouw vindt plaats in twee fasen door een combinatie van de Heerenveense bouwbedrijven RnD Bouw en Friesbouw. In de eerste helft van 2016 wordt eerst het gehele braakliggende terrein bebouwd. Zodra dat klaar is verhuist de speelautomatenhal Flash - die nu nog ten zuiden van de bouwlocatie is gevestigd - naar de nieuwbouw. Daarna zal in de tweede helft van het jaar de bestaande bebouwing tot aan Intersport De Leeuw worden gesloopt en nieuw gebouwd.bron: feannet.nl

 

Overige nieuwsberichten