Nieuws

SNEEK - De nieuwe Talantlocatie in de voormalige Stayokay aan de Oude Oppenhuizerweg in Sneek is vanmorgen officieel in gebruik genomen.

HEERENVEEN - Royal Smilde en Jorritsma Bouw hebben dinsdag het contract ondertekend voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Heerenveen. Meteen daarna is door Arend Smilde de eerste paal geslagen en kon met de nieuwbouw gestart worden.

Samen met Woningstichting Weststellingwerf, Jorritsma Bouw, Van Seggeren Installatietechniek, DGMR en Projectengineering Castelein realiseren wij het Design&Build-traject voor de nieuwbouw van 30 Nul-op-de-Meter woningen in UAV-GC.

De subsidiepot voor de aankleding van de wal langs het Polderhoofdkanaal was leeg, dus regelden de Nij Beetsters zelf een knappe pleisterplaats aan het water.

HEERENVEEN - Koninklijke Smilde gaat dit jaar een nieuw hoofdkantoor bouwen in Heerenveen.

HEERENVEEN - Na een afwezigheid van bijna 55 jaar heeft Heerenveen zijn historische grensleeuw terug.

SNEEK - Het leegstaande pand van Stayokay aan de Houkesloot te Sneek wordt in gebruik genomen door Talant

OUDEHASKE – Vrijdagmiddag is crematorium Haskerpoort van uitvaarverzorger Van der Zwaag onder grote publieke belangstelling officieel geopend.

In de Leeuwarder wijk Bilgaard is de eerste paal geslagen voor de verbouwing van de Adelaarkerk. Het kerkgebouw wordt omgebouwd tot zorgcomplex voor zowel mensen met psychische problemen als demente mensen. In totaal zullen er 60 bewoners in het MindUp-complex wonen.

De Friesche Olie- en Verfhandel in Leeuwarden begon deze eeuw in een splinternieuw pand op het bedrijventerrein Hemrik. Na zeventien jaar is dat te klein.

HEERENVEEN – De Kruiskerk aan de Burgemeester Falkenaweg in Heerenveen wordt mogelijk het onderkomen van drieëntwintig zorgwoningen voor ouderen die matige tot intensieve 24-uurs zorg nodig hebben en vijf woningen voor partners van zorgbehoevenden.

Wij zijn verhuisd

Na 48 jaar aan de Lyceumstraat in Heerenveen zijn wij verhuisd. Per 1 juni is ons nieuwe bezoekadres 

Businesspark Friesland-West 41
8447 SL Heerenveen

De realisatie van het project “Residentie de Wielen” in Langweer is weer een stap dichterbij. Nadat de gunning van de bouw van het project "Residentie De Wielen" is gegeven aan Schutte bouw & ontwikkeling uit Zwolle.

plan voormalige zuivelfabriek De Stevenshoek in Langweer l

De Stevenshoek in Langweer leek verlost te zijn van zijn rotte kies. De sloop van het huidige vervallen complex zal niet eerder gebeuren voor de bouwvergunning onherroeppelijk is.

Vrijwel unaniem is de gemeenteraad van De Fryske Marren akkoord gegaan het crematoriumplan van Van der Zwaag Uitvaartzorg.

Heerenveen - Aan de Gedempte Molenwijk, op de plek waar vroeger discotheek Bacchus stond, komt nieuwbouw.

Nieuwbouw Gedempte Molenwijk gestart

Heerenveen - Op de bouwlocatie in het midden van de Gedempte Molenwijk is men begonnen met de bouw van een woon- en bedrijfsgebouw.

Ruime steun voor plan Adelaarkerk

Leeuwarden - De bouw van 58 appartementen in en bij de Leeuwarder Adelaarkerk kan definitief doorgaan. Een ruime meerderheid in de gemeenteraad is voor.