Nieuws

FibreMax Drachten

DRACHTEN - FibreMax uit Joure, producent van kunststof kabels, gaat een nieuw pand bouwen in Drachten. Deze nieuwbouw is in vier jaar tijd de derde grote uitbreiding. Na twee keer bijbouwen op de Eekers staat het perceel in Joure vol.

Hofje Heerenveen

HEERENVEEN - Op donderdag 3 maart vond de officiële opening plaats van ’t Paviljoen in Heerenveen. Initiatiefnemer Tiny Oosterman en wethouder Jaap van Veen (Gemeente Heerenveen) mochten als eerste de sleutel in het slot steken van de gemeenschappelijke ruimte en ’t Paviljoen betreden.

Wetterhaghe - rietgedekte recreatievilla's in Heeg

HEEG - Op een ongekend mooie locatie in Heeg komt Wetterhaghe. Een exclusief plan dat bestaat uit 18 rietgedekte recreatievilla's met tuin aan open vaarwater.

Jumbo Harlingen

HARLINGEN - De Jumbo aan Spoorstraat 1 in Harlingen krijgt een compleet nieuw uiterlijk.

Hofje Heerenveen

HEERENVEEN - Wonen met aandacht voor elkaar! In bouwteam hebben we een plan ontwikkeld van 8 grondgebonden appartementen en een gemeenschappelijke ruimte. De bouwvergunning is inmiddels aangevraagd en er zijn nog 4 woningen te koop.

HEERENVEEN - Mustafa Gumussu opent begin januari een drive-in opslagloods in het voormalige pand van de Gamma aan de Uhlweg in Heerenveen, waar later wasserij De Blinde inzat.

SINT ANNAPAROCHIE - In het centrum van Sint Annaparochie, op de oude Aldi-locatie, wordt door Grienbouw Projectontwikkeling een zeer fraai project met 15 nieuwbouw appartementen gerealiseerd.

HEERENVEEN - De stichting Julia Jan Wouters Hospice hoopt binnen anderhalf jaar naar het gebouw van de voormalige basisschool It Oerset aan de Van Helomalaan in Heerenveen te kunnen verhuizen. De huidige locatie aan de K.R. Poststraat is te klein.

SINT ANNAPAROCHIE - De leegstaande Aldi aan de Beuckelaerstraat in Sint Annaparochie maakt plaats voor een gebouw met vijftien appartementen.

HEERENVEEN – In de Heerenveense wijk Skoatterwâld wordt een kleinschalig hofje gerealiseerd. Het college van B&W stemde in met een bijzonder plan met acht gelijkvloerse, zeer duurzame woningen.

APPELSCHA - De gebouwen, het hoge onkruid en de asfaltpaden op het voormalige terrein van het miniatuurpark in Appelscha zijn verdwenen. De riolering ligt bijna in de grond. Er kan weldra worden gebouwd.

WOLVEGA - Koninginnenpage 2 en 2a in de Lindewijk is een bijzonder huis. Of eigenlijk zijn het twee huizen in één.

HEERENVEEN - Het nieuwe hoofdkantoor van Royal Smilde is donderdagmiddag 19 september geopend. Burgemeester Tjeerd van der Zwan hield daarbij een korte toespraak en verrichtte samen met de familie Smilde de openingshandeling.

JOURE - Ruim 15 jaar timmert GEJE Truck Hydraulics behoorlijk aan de weg. Het bedrijf, van eigenaar Gert-Jan Zuidema, is toonaangevend in hydraulische systemen en onderdelen voor vrachtwagens en lichte bedrijfswagens.

LUINJEBERD – Pieterpikzonen (PPZ) is in Luinjeberd gestart met de nieuwbouw van een showroom en een nieuwe opslagruimte van ca. 500m².

WOLVEGA - Woningstichting Weststellingwerf is in januari 2019 gestart met de bouw van 30 nieuwe huurwoningen.

JOURE - JD Engineers is per 1 Juli verhuisd van de boerderij in Oldeouwer naar De Ekers in Joure. Om dit heugelijk feit te vieren, was er vier dagen feest bij de vouwdozenplakmachines producent.

HEERENVEEN - De contouren van het nieuwe hoofdkantoor van Royal Smilde worden zichtbaar.

SNEEK - De nieuwe Talantlocatie in de voormalige Stayokay aan de Oude Oppenhuizerweg in Sneek is vanmorgen officieel in gebruik genomen.

HEERENVEEN - Royal Smilde en Jorritsma Bouw hebben dinsdag het contract ondertekend voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Heerenveen. Meteen daarna is door Arend Smilde de eerste paal geslagen en kon met de nieuwbouw gestart worden.

Samen met Woningstichting Weststellingwerf, Jorritsma Bouw, Van Seggeren Installatietechniek, DGMR en Projectengineering Castelein realiseren wij het Design&Build-traject voor de nieuwbouw van 30 Nul-op-de-Meter woningen in UAV-GC.

De subsidiepot voor de aankleding van de wal langs het Polderhoofdkanaal was leeg, dus regelden de Nij Beetsters zelf een knappe pleisterplaats aan het water.

HEERENVEEN - Koninklijke Smilde gaat dit jaar een nieuw hoofdkantoor bouwen in Heerenveen.

HEERENVEEN - Na een afwezigheid van bijna 55 jaar heeft Heerenveen zijn historische grensleeuw terug.

SNEEK - Het leegstaande pand van Stayokay aan de Houkesloot te Sneek wordt in gebruik genomen door Talant

OUDEHASKE – Vrijdagmiddag is crematorium Haskerpoort van uitvaarverzorger Van der Zwaag onder grote publieke belangstelling officieel geopend.

De Friesche Olie- en Verfhandel in Leeuwarden begon deze eeuw in een splinternieuw pand op het bedrijventerrein Hemrik. Na zeventien jaar is dat te klein.

HEERENVEEN – De Kruiskerk aan de Burgemeester Falkenaweg in Heerenveen wordt mogelijk het onderkomen van drieëntwintig zorgwoningen voor ouderen die matige tot intensieve 24-uurs zorg nodig hebben en vijf woningen voor partners van zorgbehoevenden.

Wij zijn verhuisd

Na 48 jaar aan de Lyceumstraat in Heerenveen zijn wij verhuisd. Per 1 juni is ons nieuwe bezoekadres 

Businesspark Friesland-West 41
8447 SL Heerenveen